... home

Kees de Kort, aktuell 2015

Ausstellung
Das große
Bibel-Bilderbuch
Ausgaben in anderen Sprachen
Sonderausgabe
Copyright und Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WE ARE FOOD - Over de kunst van voedsel MUSEUM JAN CUNEN, OSS (N-B)

ZATERDAG 24 FEBRUARI T/M ZONDAG 16 SEPTEMBER 2018

>> Groepstentoonstelling met o.a. zes schilderijen van Kees de Kort

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Met de tentoonstelling WeAreFood wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken. (...)

 

HET VARKEN

De tentoonstelling is opgebouwd als een tweeluik. Het eerste deel, op de bel-etage van de museumvilla, staat in het teken van het varken, hét symbool van de vleesindustrie in NoordBrabant. Het varken wordt vanuit verschillende standpunten belicht, als dier met een grote aaibaarheidsfactor maar tegelijkertijd als een rijke bron van voedsel en daarmee ook een manier om geld te verdienen. Het bekende bronzen spaarvarkentje in het centrum van Oss, een geschenk van het bankwezen, spreekt wat dat betreft boekdelen en speelt een bijzondere rol in de tentoonstelling: elke Ossenaar die ooit zittend op het varkentje is gefotografeerd, kan zijn of haar foto insturen voor het Geheugen Lokaal van het museum. Verder zijn er een meer dan levensgroot gouden varken en een kathedraal van ham en spek te zien. Ook de visie van het varken op de mens wordt verbeeld. En wat te denken van een filosofie voor de zwijnen, die ingaat op de hamvraag des levens?

LINK Museum Jan Cunen,
Molenstraat 65 5341 GC, Oss

 

25 September 2015

Gelimiteerde oplage! Beschränkte Auflage (NL)

Op 25 september zal deze Bijbel met tekeningen van Kees de Kort worden uitgebracht in een beperkte oplage, bij gelegenheid van zijn 80ste verjaardag en als eerbetoon aan zijn werk.

Deze Bijbel met werken van Kees de Kort bevat de complete tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling, aangevuld met een selectie van 44 werken van de Nederlandse schilder Kees de Kort. De helft van deze werken is nog niet eerder gepubliceerd in het Nederlandse taalgebied. Kees de Kort heeft zelf de selectie samengesteld uit zijn hele oeuvre van bijbelse voorstellingen die hij maakte voor kinderen en volwassenen.

Ook is in deze bijbel een artikel van theoloog/journalist Willem van der Meiden over het werk van Kees de Kort opgenomen. Van der Meiden belicht dat werk tegen de achtergrond van de ontwikkelingen op het gebied van kinderbijbels vanaf de jaren 1960.
Daarnaast is bevat deze bijbel ook een interview van journaliste Thea Westerbeek dat zij met Kees de Kort voor deze uitgave afnam.

Uitgever Jongbloed, 2015
Hardback, Nederlands, 1700 pagina’s, € 49,95
ISBN-13: 9789065393791

Link naar uitgever

26 September tot en met 24 oktober 2015

NBG eert Kees de Kort met tentoonstelling & Bijbel (NL)

Het Nederlands Bijbelgenootschap staat dit najaar uitgebreid stil bij de 50-jarige samenwerking met schilder, ontwerper en illustrator Kees de Kort (80). In de Kruiskerk Amstelveen is de tentoonstelling ‘David & Goliat, en andere bijbeltekeningen van Kees de Kort’ te zien.

Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, 1181 RB Amstelveen
open woensdag, donderdag- en zaterdagmiddag, 14-17 uur

Link naar NBG

 

 

Lebensworte - Lebensbilder (DE)
Zeichnungen und Meditationen zu Jesus von Nazareth
Christina Brudereck / Kees de Kort

Limitierte Vorzugsausgabe. Vom Künstler nummeriert und signiert.

Wie viele Kinder sind wohl mit der Kees de Kort-Kinderbibel aufgewachsen? Wie vielen Menschen steht sofort ein Bild des Künstlers vor Augen, wenn sie an eine biblische Szene denken? Nun überrascht de Kort mit 24 beeindruckenden Kohlezeichnungen. Er fügt den Texten der Bibel eine neue Dimension hinzu und lenkt den Betrachter auf einen Aspekt oder einen Ton, der im Text mitschwingt und den er allein vielleicht nicht entdeckt hätte. Mal fein und zärtlich, mal überzeichnet und fast grob.

1. Auflage 2013
(Limitierte Vorzugsausgabe. Vom Künstler nummeriert und signiert., Kohlezeichnungen)
gebunden / 24,5x30,0 cm / 64 Seiten / ISBN 978-3-7615-6090-7

Link Neukirchener Aussaat

Die große Kees de Kort-Bibel (DE)
Mit Audio-CD und Noten/Akkorden

Für die Neuauflage hat der Künstler die Gestaltung des Buchs noch einmal komplett überarbeitet, so dass es jetzt noch deutlicher die Handschrift des Altmeisters der modernen Kinderbibel-Illustration trägt. Die kurzen, einprägsamen Texte von Hellmut Haug ergänzen Kees de Korts einzigartige Illustrationen. Auf der beiliegenden CD werden die Geschichten noch einmal vorgelesen.

Deutsche Bibelgesellschaft / 21 x 28 cm, 208 Seiten / ISBN 978-3-438-04076-3
Link Deutsche Bibelgesellschaf

De grote Kees de Kort KINDERBIJBEL (NL)

Veertien verhalen uit de Kijkbijbel zijn samen met de vertrouwde tekeningen van Kees de Kort op een frisse manier opnieuw vormgegeven. Na ieder verhaal volgt een lied, inclusief muzieknoten en akkoorden, en achter in het boek zit .

Uitgave NBG, Hardback, 2013. Nederlands , afmeting 28 x 22 cm, 208 pagina's
ISBN-13: 9789089120670

 

Neukirchener Vorlesebibel (DE)
Irmgard Weth, mit Bildern von Kees de Kort

Mit der Neukirchener Vorlesebibel begeistert Irmgard Weth Kinder ab 3 Jahren. Sprache und Gliederung eignen sich ideal zum Vorlesen. Die 32 prägnanten Geschichten aus dem Alten und Neuen Testament werden durch jeweils ein großformatiges, farbintensives Bild von Kees de Kort bereichert.

1. Auflage 2014 (64 farbige Bilder, davon 32 Panorama-Bilder, Sonderausgabe im verkleinerten Format, farbige Bilder) gebunden / 20,4x19,3 cm / 144 Seiten / ISBN 978-3-920524-85-6

Link Neukirchener Kalenderverlag

Das Memo-Spiel zur Neukirchener Kinderbibel (DE)

2. Auflage 2013 / 7,7 x 23,3 cm / 70 Teilen / ISBN 978-3-7615-6080-8
(Achtung! Nicht für Kinder unter 36 Monaten geeignet. Erstickungsgefahr wegen verschluckbarer Kleinteile. Schachtel mit Spieleanleitung. Ab 4 Jahren)

Link Neukirchener Aussaat

Neukirchener Vorlese-Bibel (DE)

In 2008 is de Neukirchener Vorlese-Bibel verschenen. Het voorlees boek is een gebonden luxe uitgave en bevat 32 verhalen uit het Oude en Nieuwe testament. Met teksten van theologe Irmgard Weth.

Afmeting 25 x 27 cm, 140 pagina's, Kalenderverlag des Erziehungsvereins
ISBN 978-3-920524-57-3
Klik op de afbeelding voor andere Duitse 'Neukirchener' uitgaven.

Das große Bibel-Bilderbuch

Das große Bibel-Bilderbuch ist eine Sammlung von 28 Bibelgeschichten, die eher als einzelne Teile in der Serie ‚Was die Bibel erzählt' erschienen sind. Alle 336 Zeichnungen sind in diesem Buch vertreten. Die Bildergeschichten bieten viele Möglichkeiten zur Annäherung: anschauen – erzählen – lesen – vorlesen.

Der Text ist den Zeichnungen zugefügt und nicht nacherzählt, sondern er basiert sich auf den ursprünglichen Text. Die Bilderbibel ist in viele Sprachen übersetzt.

Klick auf die Abbildung um die Ausgabe in Indonesisch, Friesisch, Niederländisch und Französisch zu sehen.

 

Über die Reihe ‚Was die Bibel erzählt'

 

Ausgaben in anderen Sprachen

Die Reihe ‚Was die Bibel erzählt' ist in 90 Sprachen übersetzt.
Klick hierneben um eine Auswahl zu sehen.

Sonderausgabe

‚Ein Königskind' ist eine Sonderausgabe zur Geburt und Taufe vom Prinzessin Amalia, anlässlich des Themas der Hochzeitsmesse ihrer Eltern, Prinzessin Maxima und
Prinz Wilhelm Alexander.

Die Geschichte von Ruth, erzählt für Kinder von Dr. Carel ter Linden, erschien 2004 im NGB- Verlag. 1967 erschien ‚Ruth' erstmals als Teil der Reihe ‚Was die Bibel erzählt'

 

©

Copyright und Kontaktinformationen

 

Copyright ist das Recht eines Schaffenden im Bereich vom Literatur, Kunst oder Wissenschaft zu bestimmen, wo und wann seine Arbeiten veröffentlicht oder vervielfältigt werden. Dieses Recht ist dem Schaffen einer Arbeit angestammt.

Das Copyright auf das Bildmaterial dieser Website und anderer Illustrationen von Kees de Kort sind Eigentum von Kees de Kort.

Wenn Sie Illustrationen gebrauchen möchten, nehmen Sie Kontakt mit uns auf.

 

info@keesdekort.com

 

 

Über diese Website

Zuletzt bearbeitet September 2015
Für Fragen oder Anmerkungen zu dieser Website wenden Sie sich bitte an:

 

info@graciakhouw.nl

ze si

... zurück nach oben ... home